Bandă adezivă

Banda adezivă este un produs obținut  dintr-o varietate de combinații de materiale de suport acoperite cu un adeziv. Pot fi utilizate diferite materiale de susținere și adezivi în funcție de utilizarea ulterioară. Cea mai uzuală bandă adezivă este cunoscută sub denumirea  de Scotch  este o bandă adezivă produsă din polipropilenă biaxial orientată (BOPP) cu adeziv (acrilic, hot-melt sau solvent).

ACRILIC: adeziv pe bază de apă. Versatil, obține un efect adeziv rapid 100% imediat după aplicare. Utilizarea acestuia poate fi problematică la temperaturi scăzute.

HOT-MELT: adeziv pe bază de cauciuc sintetic. Universal, obține un efect de lipire de 100% cu o ușoară întârziere după aplicare. Potrivit pentru utilizare într-o gamă largă de temperaturi.

SOLVENT: adeziv pe bază de cauciuc natural cu adaos de alți adezivi. Foarte eficient, potrivit pentru lipirea exigentă – cea mai înaltă calitate, rezistență mare la temperaturi joase sau ridicate

Banda adezivă este utilizată în mod special pentru închiderea cutiilor de diferite  dimensiuni și greutăți, supuse unor condiții obișnuite de manipulare, temperatură și transport.
Bandă  adeziva are o arie foarte mare de aplicabilitate și este utilizată în aproape toate domeniile, fiind foarte ușor de folosit atât în mod manual cât și automat.  Poate fi personalizată în funcție de nevoile fiecărui client.