Folie stretch manuală

Foliile stretch înlocuiesc fixarea mărfurilor cu benzi de legat sau saci pentru paleți, în special pentru ambalarea mărfurilor pe paleți.

Folia stretch asigură protecție împotriva scurgerilor, deteriorărilor mecanice și condițiilor meteorologice în timpul transportului. Fixarea produselor se realizează prin înfășurare de folie cu forța de tensiune necesară fără efecte termice. Contracția filmului și rezistența la fixare se realizează prin memoria de formă a foliei. Avantajele folosirii foliei sunt  variabilitate, ușurință în utilizare, costuri reduse, performanță ridicată a ambalajului, ecologic și complet reciclabil, fabricată din polietilenă de densitate mică (LLDPE) cu adeziv. La anumite mărfuri înlocuiește cu succes fixarea mărfurilor cu benzi de legat sau saci de paletizare.

Folie stretch este elastică, multistrat, ultra-subțire, cu parametri de rezistență excelenți. Datorită materialelor moderne din componența  foliei  și tehnologiei de producție folia are proprietăți de rezistență superioare chiar și la grosimi reduse. Folia nu se va rupe în colțuri și margini ascuțite și protejează în siguranță mărfurile ambalate în timpul transportului și depozitării. Mai mult, datorită grosimii reduse, veți consuma cantități mult mai mici de folie, ajutand astfel nu numai mediul (producând mai puține deșeuri), ci și reducând costurile ambalării bunurilor. Folia stretch se realizează si în role mari de folie concepute pentru a fi utilizate cu mașini de ambalare automate.