Bandă metalică

Benzile metalice oțel sunt fabricate dintr-un un material excelent pentru a putea ține piese sau materiale cu margini ascuțite și colțuri dure, cum ar fi plăcile de oțel sau grinzile, care ar putea fi tăia în materiale mai moi.

Benzile metalice de oțel sunt benzi de înaltă tracțiune realizate din diverse aliaje de oțel. Dintre toate materialele de benzi de legat utilizate în mod obișnuit, benzile metalice de oțel au cea mai mare rezistență la rupere – ceea ce înseamnă că pot ține cele mai grele sarcini la locul lor fără a se rupe.

Rezistența la coroziune a acestei benzi  poate varia în funcție de utilizarea de oțel simplu sau oțel inoxidabil. Oțelul simplu se poate coroda în timpul utilizării în aer liber dacă plouă. Benzile din oțel inoxidabil, pe de altă parte, pot rezistă cu ușurință expunerii la ploaie, dar pot prezența totuși semne de decolorare dacă moleculele de fier dintr-o grindă  din oțel sau o placă se transferă pe banda din oțel inoxidabil.

O altă caracteristică care separă legăturile din oțel de benzile din poliester este aceea că benzile din oțel nu sunt susceptibile la deteriorarea expunerii prelungite la razele ultraviolete. Acest lucru permite utilizarea prelungită în vreme extrem de caldă și însorită, care ar putea deteriora anumiți derivați din plastic, cum ar fi poliesterul sau polipropilena.