Folie stretch automata 1

Folie stretch automată

Foliile stretch înlocuiesc fixarea mărfurilor cu benzi de legat sau saci pentru paleți, în special pentru ambalarea mărfurilor pe paleți.

Folia stretch asigură protecție împotriva scurgerilor, deteriorărilor mecanice și condițiilor meteorologice în timpul transportului. Fixarea produselor se realizează prin înfășurare de folie cu forța de tensiune necesară fără efecte termice. Contracția filmului și rezistența la fixare se realizează prin memoria de formă a foliei. Avantajele folosirii foliei sunt  variabilitate, ușurință în utilizare, costuri reduse, performanță ridicată a ambalajului, ecologic și complet reciclabil, fabricată din polietilenă de densitate mică (LLDPE) cu adeziv. La anumite mărfuri înlocuiește cu succes fixarea mărfurilor cu benzi de legat sau saci de paletizare.

Folie stretch este elastică, multistrat, ultra-subțire, cu parametri de rezistență excelenți. Datorită materialelor moderne din componența  foliei  și tehnologiei de producție folia are proprietăți de rezistență superioare chiar și la grosimi reduse. Folia nu se va rupe în colțuri și margini ascuțite și protejează în siguranță mărfurile ambalate în timpul transportului și depozitării. Mai mult, datorită grosimii reduse, veți consuma cantități mult mai mici de folie, ajutand astfel nu numai mediul (producând mai puține deșeuri), ci și reducând costurile ambalării bunurilor. Folia stretch se realizează si în role mari de folie concepute pentru a fi utilizate cu mașini de ambalare automate.

Folia stretch automată este un produs indispensabil în procesul de ambalare și transport pentru o gamă largă de industrii. Acesta nu numai că protejează marfa de deteriorare, dar ajută și la eficientizarea proceselor de manipulare și expediere. Acest articol vă va familiariza cu folia stretch automată și va răspunde la întrebările frecvente ale clienților interesați de aceste produse.

Ce este folia stretch automată?

Folia stretch automată este o peliculă plastică, de obicei fabricată din polietilenă cu densitate mică (LDPE), care se întinde și se aplică automat pe paleti pentru a fixa și proteja produsele în timpul transportului și depozitării. Mașinile de ambalare automată întind folia în jurul paletilor, asigurând stabilitatea și integritatea încărcăturii.

De ce să aleg folia stretch automată în locul celei manuale?

Folia stretch automată oferă mai multe avantaje în comparație cu varianta manuală, printre care:

 1. Eficiență crescută: Utilizarea unei mașini de ambalare automată reduce semnificativ timpul necesar pentru ambalare, permițând o mai mare productivitate și un proces mai rapid.
 2. Economie de material: Mașinile de ambalare automată întind folia la capacitatea maximă, ceea ce reduce cantitatea de material utilizat.
 3. Calitate constantă: Ambalarea automată asigură o aplicare uniformă și precisă a foliei, ceea ce duce la o protecție îmbunătățită și la un aspect estetic mai plăcut.
 4. Reducerea efortului fizic: Folosirea mașinilor de ambalare automată elimină necesitatea muncii fizice intense, reducând astfel riscul accidentelor de muncă și oboseala angajaților.

Este folia stretch automată potrivită pentru toate tipurile de produse?

Folia stretch automată este potrivită pentru majoritatea tipurilor de produse, indiferent de dimensiuni sau greutate. Totuși, este esențial să alegeți grosimea și tipul de folie potrivit pentru produsele dvs. pentru a asigura o protecție optimă. Consultați un specialist în ambalaje pentru a determina cea mai potrivită soluție pentru nevoile dvs.

Cum pot alege o mașină de ambalare automată potrivită pentru afacerea mea?

Când alegeți o mașină de ambalare automată, luați în considerare următoarele aspecte:

 1. Capacitatea de producție: Analizați volumul de produse care necesită ambalare și alegeți o mașină care poate face față acestei cereri.
 2. Spațiul disponibil: Verificați spațiul disponibil în facilitățile dvs. și alegeți o mașină care se potrivește în zona de lucru fără a restricționa mișcarea sau a crea aglomerație. 3. Bugetul: Luați în considerare bugetul disponibil pentru investiție. Există o gamă largă de modele cu diferite funcții și prețuri, așa că alegeți o mașină care se potrivește nevoilor dvs. și bugetului.
 3. Funcții suplimentare: Analizați nevoile dvs. specifice și alegeți o mașină care oferă funcții suplimentare relevante, cum ar fi reglarea tensionării foliei, opțiuni de ambalare personalizate sau integrarea cu alte echipamente de ambalare.
 4. Cum se întreține o mașină de ambalare automată?
 5. Pentru a menține o mașină de ambalare automată în stare optimă și a prelungi durata sa de viață, urmați pașii de întreținere recomandați de producător:
 6. Verificați și curățați componentele mașinii în mod regulat pentru a evita acumularea de praf și murdărie.
 7. Asigurați-vă că toate componentele și mecanismele de siguranță funcționează corect pentru a preveni accidentele și a proteja angajații.
 8. Lubrifiați părțile mobile ale mașinii conform instrucțiunilor furnizate de producător pentru a asigura o funcționare lină și eficientă.
 9. Programați inspecții și întreținere periodică cu un tehnician calificat pentru a identifica și remedia eventuale probleme înainte de a se agrava.